Chiar dacă hotelurile au primit acordul pentru a se deschide, deocamdată Guvernul nu a dat reglementări specifice pentru sectorul turistic din România. Din acest motiv, la fel ca terasele şi restaurantele, aquapark-urile, ştrandurile ori piscinele, dar şi alte facilităţi turistice, sunt în continuare închise.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că doar după 1 iunie se vor stabili măsurile care se vor aplica în domeniul turismului, intenţia fiind ca seszonul estival să fie deschis la începutul verii.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restricție este legată de neutilizarea spațiilor comune de servire a mesei. Bucătariile se pot deschide, dar masa se va servi în regim de room service. În ceea ce privește sezonul estival, sigur că probabil după data de 1 iunie vom reglementa sectorul turistic. Intenția noastră, sigur, e în măsura în care nu există o răspândire mai largă de cazuri de infectare, intenția noastră este, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”, a declarat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai spus că relaxarea restricțiilor se aplică gradual și că au fost până acum relaxate acele activități unde riscul epidemiologic este mai mic.