Salvamontiștii bihoreni au fost chemați joi să salveze un turist accidentat în Peștera Ungurul Mare, din Șuncuiuș.

Bărbatul este accidentat la un picior, nu se poate deplasa, așa că salvamontiștii trebuie să-l scoată din peșteră.

Potrivit unei scurte informări făcute de Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, turistul accidentat se află la circa 250 m de intrarea în peșteră, pe traseul turistic, dar într-o zonă cu spațiu limitat și acces dificil.

„Este vorba de un bărbat de 62 de ani, care a suferit o accidentare, posibil o fractură de membru inferior”, a declarat șeful serviciului, Pinter Istvan, joi, pentru BIHOREANUL.

Victima a fost izolată termic de ghidul care a însoțit turiștii în peșteră, este conștientă și așteaptă ca salvatorii să ajungă la ea. 

La ora publicării acestei știri, este în desfășurare intervenția celor două echipaje Salvamont și a unui echipaj de prim-ajutor din Aleșd.

UPDATE: A fost scos pe targă

În jurul orei 14.30, salvamontiștii bihoreni au predat victima echipajului SMURD din Aleșd, după ce au scos-o pe targă din peșteră și, tot pe targă, au traversat cu ea podul din fața peșterii, peste Crișul Repede.

„Bărbatul, din județul Neamț, a fost evacuat din peșteră și predat echipajului de prim-ajutor. Este suspect de fractură de gleznă”, a precizat Pinter.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!