O femeie în vârstă de 49 de ani din București a fost salvată, marți, de salvamontiștii din Bihor, după ce în timpul unei drumeții pe Valea Mișidului, în Șuncuiuș, a alunecat și s-a accidentat grav.

„Turista a alunecat și a căzut cu coapsa pe un bolovan. S-a suspectat o fractură de bazin, ceea ce s-a dovedit ulterior”, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL șeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

Intervenția nu a fost ușoară, pentru că zona în care femeia s-a accidentat este una destul de dificilă, singurul acces fiind o potecă de-a lungul apei, care impune traversări multiple. Salvamontiștii au scos femeia de pe vale și au dus-o la terenul de fotbal din Șuncuiuș, unde a aterizat elicopterul SMURD. „Victima era conștientă, dar cu dureri foarte mari. Prin dispeceratul 112, s-a solicitat transportarea ei la spital și s-a decis transferul cu elicopterul SMURD”, a declarat Pinter.

Elicopterul a mers la Șuncuiuș de la baza Jibou, având în echipajul de gardă chiar un medic voluntar în cadrul Salvamont-Salvaspeo Bihor, dr. Irina Gheban. Victima a ajuns apoi la spitalul din Oradea.

Turista accidentată făcea parte dintr-un grup de patru turiști. Potrivit salvatorilor, accidentarea ei s-a petrecut din cauza încălțămintelor nepotrivite pentru o asemenea drumeție. „Nu spun că dacă avea echipament adecvat nu s-ar fi întâmplat un accident, dar este clar că, având încălțăminte neadecvată, riscul a fost mai mare”, a mai spus Pinter.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!