Jandarmii de la la postul montan de la Stâna de Vale au avut o duminică plină: au repus pe şosea turiştii blocaţi în zăpadă în trei autoturisme.

Prima sesizare a fost făcută la ora 14.40, de către o persoană care a rămas cu maşina înzăpezită în zona Cabana Murgaşu - Coada Lacului - Stâna de Vale. "La faţa locului s-au deplasat subofiţerii Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Stâna de Vale, împreună cu doi lucrători din cadrul Serviciului Salvamont  Bihor, cu două snow-mobile. În autovehicul se aflau patru persoane, respectiv, doi adulţi şi doi copii minori, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei bihorene, transmis luni.

În timp ce se întorceau spre Stână, la aproximativ 2 km de Cabana 4 Brazi din staţiune, jandarmii şi salvamontiştii au mai repus pe carosabil un autoturism, în care se aflau patru persoane: doi adulţi şi doi copii minori. Din fericire, şi ei erau teferi.

Ultima intervenţie a început la ora 17.40, când o maşină cu două persoane a zămas înzăpezită la Izvorul Minunilor. Nici aceştia n-au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Reamintim turiştilor că pe timpul iernii traseele montane nu pot fi abordate cu autoturismele, indiferent dacă sunt de teren sau nu", transmit jandarmii.