În urma unei decizii a Adunării Generale a Acţionarilor, toţi cei 16 angajaţi ai Agenţiei pentru Managementul Destinaţiei (AMD) Bihor au intrat de săptămâna trecută în preaviz, având contractele de muncă desfăcute. Cu acest prilej, a aflat şi Bihorel ce posturi plătite din bani publici erau pitite în agenţie, dar şi cine sunt cei care le ocupau, informaţii ascunse până acum de ochii cetăţenilor.

Asemenea unei instituţii cu responsabilităţi multe şi grele, pe lângă directorul UDMR-ist Bantó Norbert, AMD mai avea doi directori adjuncţi, pe Andrei Benţe, propulsat graţie apartenenţei la PSD, şi pe Grigore Herman, un conferenţiar al Facultăţii de Geografie, care a primit cadou această funcţie graţie faptului că Universitatea este co-fondatoare a AMD.

Pe lângă cei trei şefi, organigrama mai cuprindea cinci manageri de proiecte, doi asistenţi manageri, plus un asistent în relaţii publice şi un referent în marketing, posturi aproape exclusiv ocupate de membri UDMR sau PSD.

La ce-au folosit trei şefi şi 13 angajaţi se vede cu ochiul liber pe site-ul AMD, unde sunt menţionate trei proiecte implementate în ultimii patru ani, fără detalii privind folosul de pe urma lor. Ghinionul politrucilor e că la Judeţ a ajuns şef Ilie Bolojan, care le oferă acum "turism" frecătorilor de mentă.