Orădeanul de 43 de ani decedat vineri, la Cheile Olteţului, după ce a vrut să facă o poză dar s-a dezechilibrat şi a căzut în prăpastie, era profesor de Fizică la Şcoala Dacia şi era fondatorul clubului de astronomie din Oradea.

Marin Bica era unul dintre cei mai apreciaţi profesori, elevii săi fiind cunoscuţi pentru rezultate obţinute la concursuri şi la olimpiadele internaţionale de Astronomie. Pentru rezultatele sale, profesorul avea numeroase diplome şi medalii.

Colegii spun despre el că era printre dascălii dedicaţi meseriei, apropiat şi iubit de elevi. De altfel, aceştia din urmă au şi lansat, în memoria sa, un videoclip emoţionant pe Youtube, cu imagini din timpul cursurilor şi concursurilor la care au participat.

Cu toţii sunt încă şocaţi de moartea profesorului lor şi îl descriu ca fiind "un profesor de nota 10", "prieten adevărat", "Cel mai adevărat profesor, nu a avut egal! Un adevarat geniu!". "Mulţumim pentru anii de studii acordaţi, pentru iubirea, sinceritatea, devotamentul şi implicarea cu care ne-aţi înconjurat atâţia ani! Mulţumim pentru tot! Pentru cel mai bun profesor, Bica Marin", arată unul dintre mesajele lăsate pe platformele de socializare.

Născut pe 21 iunie 1970 şi absolvent al Facultăţii de Fizică, la Cluj Napoca, Marin Bica a fost atras de astronomie din al patrulea an de facultate, aprofundând domeniul din pasiune. "Cine ajunge să ştie astronomie, ajunge un om liber", spunea el.

La Şcoala Dacia preda din 2001, pe lângă fizică el învăţându-i pe elevi şi predea astronomia, ca materie suplimentară, în afara programului şcolar.

Credincios din fire, cânta în fiecare duminică în strana Bisericii Sfânta Vineri, din Parcul Ţăranilor şi îi plăcea să facă fotografii. De altfel, apropiaţii spun că fotografia era şi motivul pentru care a decis să meargă în excursie cu prietenii la Cheile Olteţului.

Trupul dascălului a fost adus la Oradea în cursul zilei de sâmbătă. Înmormântarea va avea loc luni, de la ora 15, la capela orăşenească din Cimitirul Municipal.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul: "Turist orădean, mort la Cheile Olteţului. S-a dezechilibrat în timp ce făcea poze!"