Tânărul de 29 de ani din Ungaria, care a dispărut săptămâna trecută pe un traseu turistic din Padiş, este în continuare de negăsit.

Şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, a declarat marţi pentru BIHOREANUL, că, de vineri încoace, bărbatul, pe numele lui Juhasz Peter (foto), este căutat intens. Alarma a fost dată deopotrivă de familia tânărului, care nu mai reuşea să-l contacteze, dar şi de nişte turişti care au găsit, pe marginea unui aven, rucsacul cu actele lui Peter, dar şi aparatul lui foto, lăsat lângă rucsac. "Acestea au fost găsite pe marginea Avenului Negru, aproape de traseul turistic. Dar nu am găsit nicio urmă de cădere, pe sol sau frunze, nimic, deşi acolo solul este moale", a declarat Pinter.

Salvatorii au coborât în avenul cu o adâncime de aproape 80 metri, în Avenul Gemănata, adânc de 90 de metri, şi în alte două avene mai mici, fără însă să-l găsească pe bărbat sau alte lucruri ale lui. De asemenea, zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi salvamontişti au "periat" şi împrejurimile. "Oamenii au acoperit la pas câteva sute de hectare. Nu am găsit niciun indiciu", a precizat şeful Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Poliţiştii bihoreni au dus şi câini de urmă în zonă, tot fără succes, deoarece animalele au identificat doar locul în care a fost găsit rucsacul bărbatului, nu şi vreo direcţie. Acum, echipe de salvatori din Ungaria vor să vină cu alţi câini specializaţi în căutări, pentru a continua să-l caute pe tânăr, în Padiş.

Între timp, autorităţile încearcă să localizeze telefonul tânărului, care încă nu a fost găsit şi care sâmbătă încă suna. Între timp, telefonul este închis, probabil pentru că s-a descărcat, dar salvatorii speră că va putea fi localizat.

Totodată, se caută drona pe care Peter o avea la el şi care, de asemenea, nu a fost găsită. Părinţii tânărului au comunicat firmei producătoare seria dronei, pentru a încerca să stabilească locul exact unde aparatul a emis un semnal pentru ultima oară. "Ne gândim că s-a jucat cu drona, care s-ar fi blocat într-un copac, a urcat după ea şi a căzut undeva", a mai spus Pinter Istvan.

Marţi, echipe de salvamontişti vor coborî iar în avenele Gemănata şi Negru, ba chiar vor şi filma coborârea, pentru ca ulterior imaginile să poată fi studiate cu atenţie.