Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a ales luni noua conducere: judecătoarea Florica Bejinaru - preşedinte - şi procuroarea Graţiana Isac - vicepreşedinte, alegerea fiind contestată chiar din prima zi.

Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, a anunţat că va contesta în instanţă alegerea lui Bejinaru pentru că aceasta a fost suspectă că a colaborat cu fosta Securitate.

Într-o primă fază, CNSAS a dat un asemenea verdict, dar, ca urmare a contestaţiei lui Bejinaru, CNSAS a revenit asupra verdictului iniţial. Ulterior, fostul ministrul Monica Macovei a atacat în instanţă verdictul de necolaborare, dar anul trecut Înalta Curte a pronunţat o decizie irevocabilă prin care Bejinaru a obţinut încă o dată câştig de cauză.

Potrivit unor dezvăluiri de presă, Bejinaru a colaborat cu fosta Securitate, făcând mai multe turnătorii despre colegi timp de un an de zile, pe când era consilier juridic la o întreprindere. Angajamentul a încetat în anul 1988, când a devenit membră de partid.

În ceea ce o priveşte pe procuroarea Graţiana Isac, aleasă vicepreşedinte, procurorul general al României Codruţa Kovesi a apreciat nelegală candidatura acesteia pentru că a mai îndeplinit o dată funcţia de vicepreşedinte al CSM. Isac a fost schimbată în august 2005 de ministrul Monica Macovei din funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT pentru "grave greşeli profesionale".