Descoperit de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii că a semnat două angajamente şi a dat note informative despre foştii subalterni în tinereţea sa de inginer, Mihai Bar, fost preşedinte al CJ, fost lider al PSD Bihor şi fost deputat, s-a declarat revoltat că jenantul amănunt biografic îi era dezvăluit de BIHOREANUL în urmă cu mai bine de o lună.

16 dosar.jpgCa să stingă scandalul, Bar promitea atunci public că îşi va scoate personal dosarul de la CNSAS în două săptămâni şi că îl va oferi spre publicare întregii prese, ca să probeze că, de fapt, a fost un turnător cumsecade, care n-a făcut niciun rău nimănui şi, dimpotrivă, fiindcă fără notele sale informative "de bine" colegii n-ar fi fost lăsaţi să plece, în interes de serviciu, în alte ţări din lagărul socialist.

Numai că, deşi Bihorel i-a amintit săptămâna trecută promisiunea, Bar a făcut-o pe niznaiul, refuzând categoric să pună dosarul pe masă. Să-şi fi descoperit între paginile lui grozăvii mai mari decât cele ce deja i-au fost date în vileag? Sau să-şi fi amintit, subit, de cele două angajamente de care "uitase" când era întrebat de ziarişti? Cum e, tovarăşe Bar?