Panicaţi de televiziunile care flutură apocalipsa coronavirusului, românii au ajuns să-i considere ciumaţi pe conaţionalii care au fost prin zone afectate din Europa.

Săptămâna trecută, un "om de bine" a alertat presa din Oradea că o specialistă în fiscalitate din Bucureşti care fusese la mijlocul lunii februarie într-o "zonă din Italia aflată în caratină (Bergamo şi alte oraşe)" urma să participe pe 6 martie la un seminar de specialitate organizat în Oradea cu peste 150 de participanţi.

"De ce expune atâţi oameni la pericolul deloc de neglijat al coronavirusului? Nu sunt amenzi penale pentru aşa ceva? Nu trebuia să stea în carantină 14 zile?", a dat teme de casă turnătorul, cerând, fireşte, ca "cineva să ia măsuri".

Baiul e că, deşi Bergamo se află în provincia Lombardia, într-adevăr afectată, bucureşteanca pârâtă s-a întors de acolo cu mai mult de 14 zile înaintea seminarului, aşa că nu prea putea periclita "atâţi oameni". Eventual cel mult pe un specialist care n-a călătorit în afara ţării în ultima vreme şi care nu iubeşte concurenţa...