Seria competiţiilor de tenis de câmp debutează marţi, la baza sportivă Voinţa din Oradea. În perioada 26-29 aprilie, clubul orădean CS Voinţa va organiza Trofeul Damaco, un turneu de categoria a doua, ajuns deja la ediţia a VIII-a.

Competiţia este organizată de Primăria Oradea, în colaborare cu clubul gazdă şi firma care-i dă numele turneului. Omul de afaceri Mircea Maier a ţinut şi anul acesta să susţină turneul şi să-i asigure un buget "cel puţin egal cu cel de anul trecut". Valoarea bugetului din 2010 s-a cifrat la suma de 5000 lei.

Concursul este adresat atât copiilor cât şi juniorilor şi seniorilor, fiind programate probele de 10, 12, 14, 16 şi 18 ani, precum şi de seniori, atât la fete cât şi la băieţi. "Întrecerile se desfăşoară pe aceaşi bază, avem condiţii tot mai bune şi sper ca şi ediţia a IX-a tot aici s-o organizăm", a declarat directorul clubului Voinţa, Mircea Drăgoi.

La rândul său, directorul turneului Mucenic Chirilov a ţinut să sublinieze faptul că Trofeul Damaco este o competiţie care "a prilejuit de-a lungul anilor multe meciuri atractive şi a dat posibilitatea multor jucători să se afirme, atât pe plan naţional cât şi interenaţional".

Anul acesta sunt aşteptaţi în jur la 100 de sportivi, care vor proveni de cluburile mai importante din Ardeal şi nu numai. Astfel, vor fi reprezentanţi ai oraşelor: Arad, Timişoara, Petroşani, Deva, Zalău, Cluj-Napoca, Satu Mare, iar din judeţul Bihor de la cluburile Voinţa, Frontiera, Ten Mar şi Sănătatea.

Arbitrul principal al turneului va fi timişoreanul Gheorghe Schipor, în timp ce directorul turneului a fost desemnat antrenorul Mucenic Chirilov.

Marţi dimineaţă este programată şedinţa tehnică, după care se vor desfăşura jocurile de la categoriile de 10 şi 12 ani. Miercuri se vor juca şi partidele de la celelalte categorii, de 14, 16 şi 18 ani, precum şi la seniori.

Festivitatea de premiere este programată pentru vineri.

În total, clubul Voinţa Oradea va organiza în acest an 7 turnee, dintre care 4 înscrise în circuitul Federaţiei Române de Tenis.