După supremaţia deţinută la masculin, Oradea ar putea deveni primul centru al polo-ului feminin românesc. Primul pas a fost făcut, prin înfiinţarea echipei feminine, singura din România care s-a înscris într-o competiţie internaţională, având adversare din Ungaria, Serbia şi Slovacia. 

Liga de Polo Fără Frontiere a luat fiinţă la iniţiativa maghiarilor care doresc să colaboreze cu ţările învecinate pentru a populariza şi dezvolta ramura feminină a acestui sport olimpic.

Turneul inaugural a avut loc în Ungaria, urmat de o nouă întâlnire în Serbia, pentru ca Oradea să găzduiască reuniunea programată pe 26-27 februarie. Ultima etapă este programată în luna martie în Slovacia.

Meciurile de la Oradea vor avea loc la Bazinul Acoperit Crişul. Vor fi prezente echipele Honved Budapesta (Ungaria), SKP Kosice (Slovacia) şi Zenta Yordo (Serbia), alături de gazdele din Oradea.

Turneul este cu atât mai interesant cu cât în România nu mai există echipe feminine de polo, deşi acest sport atrage foarte mulţi fani.

Echipa orădeană, antrenată de Orban Zoltan, vrea să demonstreze publicului că polo-ul feminin merită mai multă atenţie şi susţinere, inclusiv din partea autorităţilor locale, care ar trebui să ia în calcul varianta sprijinului financiar pentru această echipă, formată din tinere cu vârste între 14 şi 18 ani.

În prezent orădencele se antrenează cu echipe de juniori băieţi, şi nu aparţin, deocamdată, nici de CSM Oradea şi nici de Crişul Oradea.


Programul turneului de polo feminin:

Sâmbătă, 26.02.2011:

15:30 Oradea (ROU) - Zenta (SRB)
16:30 Kosice (SK) - Honved (HUN)
17:30 ceremonia de deschidere
18:00 Zenta (SRB) - Honved (HUN)

Duminică 27.02.2011:

9:30 Oradea (ROU) - Kosice (SK)
aprox 10:30 - 10:50 pauza
10:50 Kosice (SK) - Zenta (SRB)
11:50 Honved (HUN) - Oradea (ROU)