Ştrandul Municipal din Oradea va găzdui în partea a doua a acestei săptămâni, de joi şi până duminică, întrecerile celei de-a XV-a ediţii a turneului naţional de volei pe plajă.

Competiţia, ajunsă la o ediţie jubiliară, este organizată de Clubul Sportiv Beach-Volley Transilvania, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Federaţia Română de Volei.

Şi-au anunţat participarea echipe din oraşe precum: Satu-Mare, Cluj-Napoca, Lugoj, Bucureşti, Constanţa, Arad şi, nu în ultimul rând, Oradea. În total vor fi 22 sau 24 de formaţii care mai întâi vor evolua în preliminarii, tabloul principal, de 16 echipe, desfăşurându-se după sistemul cu dublă eliminare.

După cum declară organizatorii, Oradea va avea 6 sau 7 echipe, dintre care 4 direct pe tabloul principal al turneului. Dintre aceste patru, se remarcă perechea formată din Cătălin Lele şi Emil Lung, câştigătoare în turneul de săptămâna trecută de la Cluj. Finaliştii de acolo, Mascovici - Abrudan sunt tot orădeni, ei evoluând însă sub culorile unui club arădean.

Joi, la ora 10, este programată şedinţa tehnică a competiţiei, urmată de la 10.30 de calificările pentru tabloul principal. Vineri, între orele 10.00 - 10.30 va avea loc deschiderea propriu-zisă a turneului, urmată de meciurile de pe tabloul principal, care vor dura până seara, la ora 21.00.

Sâmbătă, între aceleaşi ore, 10.00 - 21.00, vor avea loc celelalte dispute de pe tabloul principal, duminică, de la ora 11, este programată prima semifinală, urmată de la ora 12, de jocuri, concursuri cu premii promoţionale, din partea sponsorilor. De la ora 13 va avea loc a doua semifinală, urmată timp de o oră de ale jocuri, concursuri cu premii din partea sponsorilor. De la ora 15 va debuta finala mică, urmată de alte surprize pentru spectatori. În fine, finala mare va avea loc de la ora 17, iar festivitatea de premiere de la ora 18.15.

Premiile competiţiei de la Oradea sunt în jur la 2.000 de euro, Federaţia Română de Volei contribuind însă doar cu 5 mingi. Consiliul Judeţean s-a alăturat organizatorilor, asigurându-le 15 mii de lei. Conform contractului încheiat de Federaţie, turneul de la Oradea ar urma să fie transmis pe Digi Sport.