Desfăşurat timp de 5 zile la stadionul din Borş, turneul semifinal al Campionatului Naţional de Fotbal juniori C (jucători născuţi în anul 1996), s-a încheiat vineri, odată cu disputarea finalei.

În ultimul act s-au întâlnit echipele Academiei de Fotbal "Gică Popescu" din Craiova, câştigătoarea grupei A, şi ACU Arad, situată pe prima poziţie în clasamentul final al grupei B.
La capătul unui meci în care formaţia arădeană a practicat un joc bun, în timp ce oltenii, surprinzător, au evoluat modest, fără a-şi crea ocazii de poartă, şi în urma unui joc de pase bun, concretizat cu multe ocazii, formaţia ACU Arad a reuşit să se impună clar, cu scorul de 3-0.

Astfel, tinerii jucători arădeni îşi adjudecă turneul organizat de clubul FC Bihor la Borş şi se califică pentru ultima fază a Campionatului Naţional, finala, care va avea loc pe data de 5 iulie, la Bucureşti.

În ultimul act al competiţiei, jucătorii de la ACU Arad îi vor avea ca adversari pe cei de la Sportul Studenţesc Bucureşti, care, la rândul lor, au reuşit să se impună în celălalt turneu semifinal, câştigând finala cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei Oţelul Galaţi. În meciul pentru locul al III-lea al competiţiei, formaţia Academiei "Gică Popescu" va întâlni gruparea Oţelul Galaţi.

Pentru echipa orădeană a clubului FC Bihor, parcursul în actuala ediţie a campionatului s-a încheiat odată cu turneul de la Borş, după ce în faza judeţeană şi apoi şi în cea zonală, elevii antrenorului Călin Cheregi au avut o evoluţie fără greşeală.

"Am avut neşansa să evoluăm într-o grupă foarte puternică. Toate meciurile noastre s-au constituit ca o devărată finală. Cu mai multă atenţie şi puţin noroc, cred că ne calificam între primele patru echipe ale Campionatului Naţional. Îmi felicit, oricum, jucătorii pentru dăruirea şi caracterul de care au dat dovadă. Oful meu cel mare este că nu l-am putut folosi pe Sergiu Mune decât 25 de minute în primul joc, el fiind accidentat", a declarat la final tehnicianul orădean.