Organizatorii Festivalului de Animaţie "Metrion" vor să atragă atenţia asupra evenimentului care se va desfăşura în perioada 27-31 octombrie prin expunerea pe centru a unei sculpturi inspirate de Turnul Babel, aceasta fiind şi tema ediţiei din acest an a MAFF.

Începând de marţi, sculptura a fost pusă pe strada Republicii, în dreptul Agenţiei CFR. Opera îi aparţine sculptorului Eltes Barna şi va putea fi admirată până în 5 noiembrie.

Sculptorul a conceput opera special pentru a reprezenta tema acestei ediţii a Festivalului de Animaţie "Metrion". După 5 noiembrie, opera va fi mutată pe de Corso la Cinematograful Libertatea.

De altfel, şi premianţii festivalului vor primi drept trofee asemenea sculpturi, numai că în miniatură. Sculptura expusă în aceste zile pe Corso este realizată din lemn de stejar, având o înălţime de aproximativ doi metri.

Sculptorul Eltes Barna este originar din Sfântul Gheorghe şi a avut numeroase expoziţii în ţară, dar şi în Germania, Italia sau Ungaria.

Filmuleţele care vor intra în concursul Festivalului MAFF trebuie să fie inspirate din tema Turnul Babel şi să nu depăşească trei minute. Doritorii mai pot aplica până pe 25 octombrie, trimiţând filmuleţele pe adresa de e-mail 2010maff@gmail.com, sau prin poştă, pe DVD, pe adresa 410203 Oradea, strada T. Vladimirescu nr. 40, ap. 1, România. Marele premiu al concursului este în valoare de 3.000 de lei.