Centrul Oradiei este blocat, joi după amiază, din cauza manifestărilor programate în cadrul Turului Ciclist al Bihorului, care a programat astăzi un mini-tur al participanţilor pornind din Piaţa Unirii, pe strada Avram Iancu, şi întoarcere după ocolirea Parcului Bălcescu. Este vorba de un aşa numit "prolog" al turului ciclist prin judeţ.

Organizatorii evenimentului au blocat, astfel, străzile menţionate, precum şi cele adiacente, pentru ca cicliştii să poată să-şi facă turul de circa 2 kilometri, care se va încheia în jurul orei 20.30.

Culmea este că, potrivit directorului OTL, Csuzi Istvan, societatea locală de transport în comun nu a fost informată despre blocarea traficului în centru, aşadar a fost nevoită să devieze în ultimul moment traseele autobuzelor de pe liniile 10, 14 şi 20.

"Nu am primit nicio informare, nu cunosc nimic despre închiderea temporară a circulaţiei în zona centrală. De pe Horea nu se mai intră pe Sucevei, circulaţia pe Bulevardul Decebal stagnează, străzile Iuliu Maniu şi Traian Moşoiu sunt blocate", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Csuzi Istvan, care a adăugat că a găsit nişte rute ocolitoare pentru autobuzele celor trei linii, însă faptul că OTL nu a fost anunţat a afectat "mii de călători". "Noi ne cerem scuze călătorilor afectaţi. Încercăm să gestionăm situaţia", a adăugat Csuzi.

Turul ciclist al Bihorului mai programează şi alte evenimente în acest weekend care vor afecta, parţial, circulaţia din zona centrală şi nu numai.

Prima ediţie a Turului Ciclist al Bihorului este organizată de Clubul Sportiv Ciclism Marghita în parteneriat cu Primăria Oradea, Primăria Marghita şi Consiliul Județean Bihor.