Turul Ciclist al României, cea mai importantă competiţie de profil din ţară, care va reuni la start peste 250 de sportivi din 16 ţări ale Europei şi ale Americii de Sud, va debuta pe 1 iulie la Marghita, dar va evita gropile de pe DN 19B, între Săcueni şi Suplacu de Barcău.

Federaţia Română de Ciclism a modificat traseul concursului, aşa că sportivii vor porni de la Marghita pe drumul de Carei. Asta pentru că Federaţia nu a obţinut aprobarea ca cicliştii să intre în municipiul Cluj Napoca, motiv pentru care vor evita întreg judeţul, mergând în schimb prin Satu Mare şi Maramureş.

Refuzul clujenilor de a-i primi pe ciclişti salvează bihorenii de ruşine, căci secţiunea din DN 19B cuprinsă între Săcueni şi limita Bihorului arată deplorabil, iar cicliştii ar fi fost obligaţi să facă slalom printre gropi. De altfel, deputatul Cseke Attila i-a cerut public ministrului Dan Şova, responsabil cu proiectele de infrastructură, să nu facă România de râs şi să asfalteze porţiunea pe care urma să se desfăşoare concursul, "drum naţional ce se prezintă în condiţii catastrofale, fiind considerată o aventură accesul chiar şi cu o maşină de teren".

Pe 1 iulie, de la ora 11, cicliştii vor începe să pedaleze de la Marghita spre Baia Mare, trecând prin Carei şi Satu Mare. Sportivii vor pedala zilnic, până pe 6 iulie, cu ore de odihnă, parcurgând în total 1.033 de kilometri în 13 judeţe.

Înainte de debutul oficial al concursului, pe 30 iunie, sportivii vor pedala de pregătire între Otomani şi Marghita.