Federaţia Română de Ciclism a anunţat semnarea unui parteneriat cu Televiziunea Română pentru difuzarea Turului României. Astfel, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, organizată de FRC alături de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Auchan Retail România, în calitate de partener principal, va fi transmisă în direct pe TVR1 şi TVR3.

Pentru prima dată în istoricul competiţiei, Televiziunea Română va difuza în direct momente din toate cele 5 etape ale Turului României. Astfel, în perioada 8 -13 septembrie pasionaţii de ciclism, şi nu numai, vor putea urmări zilnic cele mai importante momente ale competiţiei, conform următorului program:

- 8 septembrie, TVR 1, începând cu ora 12:00 – transmisiune în direct de la Timişoara, din timpul ceremoniei de prezentare a echipelor, iar de la ora 19:30 un rezumat al cursei prolog. 
- 9 - 12 septembrie, 16:00-17:00, TVR3 – ultima oră a fiecărei etape transmisă în direct 
- 9 - 12 septembrie, 17:00, TVR 1 - festivitatea de premiere a fiecărei etape, iar de la ora 19:30 – rezumatul zilei.  
- 13 septembrie, 15:30, TVR1 – finalul etapei din Bucureşti şi festivitatea de premiere

Cea de-a 53-a ediţie a Turului României va debuta pe 8 septembrie la Timişoara, cu o cursă prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape: Timişoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Târgu Mureş – Lacul Sf. Ana, Braşov – (Transfăgărăşan) - Curtea de Argeş, etapa finală desfăşurându-se pe 13 septembrie, la Bucureşti. În total, caravana ciclistă va parcurge un traseu de peste 800 km, conturat în jurul unora dintre cele mai spectaculoase zone ale ţării.

Cu un pluton format din circa 100 de ciclişti care se vor lupta pentru celebrul tricou galben, Mica Buclă promite să fie un eveniment menit să promoveze ciclismul, ca sport practicat la nivel de performanţă, dar şi mersul pe bicicletă în rândul populaţiei, frumuseţile României şi turismul românesc.

Turul României sau "Mica Buclă" este cea mai importantă competiţie ciclistă din România. Prima ediţie a Turului, câştigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanţă de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franţei, publicaţia "Revista Automobila" a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenţi, pe ruta Bucureşti-Sinaia-Târgovişte-Butimanu-Bucureşti. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiţia s-a oprit. În 1934, ziarul "Sportul Zilnic" a organizat prima ediţie a Turului României, ţara noastră devenind a şasea din lume cu propriul tur naţional. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983.

Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Piteşti şi Bucureşti, când cei 109 kilometri au fost parcurşi cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romaşcanu şi Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câştigat fiecare de 3 ori Turului României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale. 

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 8-13 septembrie. În cadrul competiţiei, vor fi acordate o serie de tricouri: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roşu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) şi tricoul albastru (cel mai bun român).