Paginademedia.ro anunţă joi că TVR 1 a primit o somaţie publică, adică un avertisment, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru emisiunea Marinei Almăşan "Ne vedem la TVR" difuzată în 26 martie, adică aceea în care a fost prezentat judeţul Bihor şi care a fost transmisă în direct din faţa restaurantului Ciuperca din Oradea.

Motivaţia avertismentului dat de membrii CNA este "publicitate politică", adică reprezentanţi ai unor partide politice şi-au prezentat realizările şi programele politice în cadrul emisiunii.

În respectiva emisiune, Marina Almăşan i-a avut ca invitaţi pe preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, viceprimarul Oradiei Gheorghe Carp, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, preşedintele executiv al UDMR, Szabo Odon, dar şi pe primarul oraşului Nucet, Costel Sârghie.

Tot joi, CNA a decis să şi amendeze postul public de televiziune tot pentru emisiunea "Ne vedem la TVR", însă pentru cea difuzată pe 16 aprilie. Atunci, Almăşan i-a invitat pe premierul Emil Boc, pe Elena Udrea şi Gheorghe Flutur.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a spus despre această emisiune că e "realizată în coproducţie cu un Minister, în care apar oameni politici care vorbesc despre realizările lor, despre programele lor". Un alt membru al CNA, Mihai Mălaimare a descris mai dur show-ul Marinei Almăşan: "Cântarea României a revenit în formele ei tradiţionale".

Totodată, Ioan Onisei, şi el membru CNA, a spus că "e un format care trebuie sancţionat, nu e normal ca pe bani guvernamentali să se facă emisiuni TV".