Stelian Tănase (scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV) a fost numit, vineri, la conducerea Societăţii Române de Televiziune, după ce a întrunit 405 voturi pentru şi două împotrivă, din partea plenului reunit al Parlamentului.

Numirea a fost făcută la propunerea PNL.

Potrivit Mediafax, Stelian Tănase a declarat vineri, la Parlament, că, dacă va prelua conducerea TVR, după perioada de interimat, va face "foarte repede şi chirurgical" restructurări, concedieri şi reaşezări de poziţii în ierarhie.

"Problema este dacă atât timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reaşezări de poziţii în ierarie. Cu siguranţă, după interimat, le voi face şi foarte repede şi chirurgical. Deja am destule informaţii că lucrurile nu merg cum trebuie acolo. Sunt nişte resurse care se scurg inexplicabil şi voi lua măsurile fără brutalitate. Dar trebuie luate, nu ai încotro, cu toată gentileţea, dar trebuie luate în interesul public", a spus Stelian Tănase, răspunzând unei întrebări adresate de senatorul PSD Gabriela Firea.

În prezent, Cristian Zgabercea este coordonatorul cu atribuţii de producător general în TVR, în timp ce Claudiu Lucaci este coordonator cu atribuţii de director ştiri, iar Irina Radu este coordonator cu atribuţii de director programe.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Stelian Tănase - scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV - a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. Potrivit Realitatea Tv,  el s-a născut pe 17 februarie 1952 şi a absolvit Facultatea de Filosofie din Bucureşti a Universităţii din Bucureşti în 1977. Înainte de 1989, a scris trei cărţi, din care două au fost interzise de regimul comunist. De altfel, el a participat şi la demonstraţiile din 21-22 decembrie 1989. A devenit o personalitatate a societăţii civile româneşti, membru al Grupului de dialog social (GDS), implicat activ în fenomenul Piaţa Universităţii şi în 1991 a fost ales vicepreşedinte al Partidului Alianţei Civice. În 1992, a devenit deputat în Parlamentul României în 1992, candidând pe listele Convenţiei Democratice. 

Realizator al unor talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. În prezent, este profesor la Facultatea de Ţtiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti.