A treia ediție a Cupei UAMT Golf Cup va avea loc duminică, 22 septembrie, pe terenul de 6 cupe de la King’s Land Country Club din Ineu. Accesul spectatorilor care doresc să vizioneze cum se desfășoară un concurs de golf este gratuit, cu începere de la ora 10:00.

30 de jucători din România și Ungaria

Concurenții se vor "duela" pe două categorii: Cat 1 (All, HCP: 0.1 - 18, Stableford net) și respectiv Cat 2 (All, HCP: 18.1 - 36, Stableford net) dar vor avea și premii speciale: Longest Drive (cea mai lungă lovitură) respectiv Nearest To Pin (cea mai apropiată minge de gaură dintr-o singură lovitură).

Ca la edițiile trecute, premiile sunt produse de top, marca BMW GOLF SPORT puse la dispoziție de sponsorul principal UAMT Oradea. Partenerii UAMT Golf Cup 3’rd Edition sunt BMW Grup West Premium Oradea, ReWine.ro, MyDeck, King’s Land Country Club și PRO SHOP ONLINE golfinromania.com

''Mă bucur tare mult să fiu coordonator de proiect și în același timp să organizez a treia oară UAMT Golf Cup pe terenul de la KingsLand Country Club, unde vor participa aproximativ 30 de jucători din România, dar și din Ungaria”, a declarat Călin Păcurar, administrator KingsLand Golf Club.

Jocul de golf în România

Istoria jocului de golf în România este strâns legată de Familia Regală, prima lovitură de golf în România îi aparține Regelui Ferdinand I, aceasta fiind executată în 1929, cu ocazia inaugurării Country Club, azi Clubul Diplomatic. Prima femeie care a jucat golf in România a fost Regina Maria.

Primul jucător profesionist de golf in România a fost Paul Tomiță, participant la 6 campionate mondiale, performanță unică pentru acest sport în țara noastră.

În prezent România are 9 terenuri de golf, Clubul Diplomatic, Kings Land Country Club, Lac de Verde Golf Club, Izvor de Golf, Sun Garden Golf & Spa Resort, Transilvania Golf Club, Golf Club Paul Tomiță și cea mai nouă investiție, Theodora Golf Club.