Într-o festivitate desfăşurată sâmbătă la Queen's Pub, conducerea clubului orădean de karate tradiţional UAMT Universitatea Agora şi-a premiat laureaţii pe anul 2013.

În urma totalizării punctelor acumulate după participările avute la diferitele competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat sportivii pregătiţi de Raul Tudorică, Bernath Csaba şi Melania Cîmpan, pe primul loc s-a situat Andrei Luca.

Dublu campion mondial la kumite individual şi cu echipa României, precum şi campion european la kumite individual şi vicecampion cu echipa de kumite, Andrei Luca a avut un an excelent în 2013, care l-a propulsat fără probleme pe primul loc al clasamentului clubului.

Pe locul al doilea s-a clasat Robert Diner Botez, sportiv medaliat cu bronz la Campionatul European, iar pe poziţia a III-a, Higyed Erik, medaliat tot cu bronz, dar la Campionatul Naţional, şi ocupant al locului al IV-lea la Campionatul Mondial.

Între primii 5 au mai intrat Kalman Szabolcs, dublu campion naţional, şi Andrei Moga, medaliat cu argint şi bronz la Campionatul Naţional.

În top 10, de la locul 6 în jos s-au situat, Andrei Tăuţan, Antonio Hava, Raul Iancu, Darius Luca şi Ionuţ Tăuţan, cu toţii participanţi la Campionatul Naţional de fudokan.

De precizat faptul că în 2013, karateka de la clubul orădean au avut diferite clasări pe podium la Campionatele Naţionale, dar şi la Campionatul Mondial de karate fudokan, de la Praga, şi la Campionatul European de karate tradiţional de la Belgrad.

Ca de obicei, şi de această dată, înaintea anunţării sportivilor laureaţi ai clubului, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lui Pavel Vancea, fondatorul clubului, decedat în urmă cu doi ani.

Prezent la festivitate, inspectorul Korodi Iosif, de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, a oferit trei trofee sportivilor Robert Botez, Andrei Luca şi lui Raul Tudorică, acesta din urmă şi pentru faptul că în paralel cu activitatea de antrenor continuă să participe şi la competiţii.

Antrenorii clubului orădean nu au putut uita nici de cei care i-au ajutat pe parcursul anului, mulţumind părinţilor, dar şi sponsorilor Horia Stanciu, Ştefan Botez, Mihai Binşelean şi Romulus Gabor, care prin firmele pe care le reprezintă, s-au aflat alături de CS UAMT Univ. Agora şi-n anul 2013.