Companie americană devenită cunoscută în întreaga lume pentru aplicaţia prin care utilizatorii de tablete şi smartphone-uri pot comanda taximetre, Uber va angaja un inginer de la Centrul de Cercetare Langley al NASA pentru a dezvolta programul de maşini zburătoare propus în 2016.

În 2010 inginerul Mark Moore a publicat o lucrare în care vorbeşte despre apariţia aeronavelor electrice, care pot decola şi ateriza precum elicopterele, dar sunt mai mici şi mai silenţioase.

Cercetarea lui Moore a atras atenţia Uber, aşa că acum inginerul părăseşte NASA după 30 de ani. Compania a anunţat oficial că acesta va lucra la proiectul maşinii zburătoare, denumit "Uber elevate".

Totuşi, compania a precizat că încă nu construieşte acest vehicul revoluţionar, fiind deocamdată în etapa de identificare a provocărilor tehnologice şi a soluţiilor adecvate privind poluarea sonoră, eficienţa şi durata limitată a bateriei vehiculului. Cert este că atunci când "Uber elevate" va deveni realitate, intenţia companiei este să pună aceste maşini la dispoziţia călătorilor sub forma unor taxiuri zburătoare.