Aleşii locali s-au reunit joi în şedinţă ordinară pentru a vota 74 de proiecte pe ordinea de zi. Dacă cele mai multe dintre acestea au fost votate în unanimitate şi fără comentarii de către cei 26 de consilieri prezenţi la şedinţă, proiectul privind aprobarea activităţilor dedicate Zilei Internaţionale a Copilului în Orăşelul Copiilor a stârnit comentarii din partea UDMR-istului Pasztor Sandor.

"Am observat că din 27 de evenimente doar unul este de limbă maghiară. Anul trecut, aproximativ 25-30% din program era în limba maghiară şi ni se pare normal să se păstreze această proporţie. De aceea, pentru anul viitor grupul UDMR se oferă să ajute la conceperea programului", a declarat Pasztor Sandor în intervenţia sa.

În replică, Daniel Vulcu, membru în Comisia de Cultură a Consiliului Local, a afirmat că organizatorii au încercat să cuprindă mai multe astfel de momente în lista evenimentelor, însă instituţiile contactate "au cerut bani", fără a preciza care sunt acestea. "Teatrul Regina Maria se duce şi în acest an gratuit cu un spectacol. Aşa ar trebui să facă şi alţii", a spus Vulcu.

Contactată de BIHOREANUL, Mihaela Dindelegan, administratorul Orăşelului Copiilor, a precizat că mai multe instituţii de cultură, inclusiv Teatrul Szigligeti Ede, au fost contactate pentru a face parte din manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. "Din cauza că este weekend şi au alte angajamente nu au putut să onoreze solicitările noastre", a spus aceasta.