Odată cu înființarea, la finele anului trecut, a Direcției Județene Bihor a Autorității Electorale Permanente, care va organiza în județ toate alegerile - parlamentare, prezidențiale, europarlamentare și locale -, noua instituție devine practic o filială a UDMR.

După ce în luna decembrie, așa cum Bihorel a deconspirat la vremea respectivă, subprefectul Botházy Nándor s-a transferat la DJAEP Bihor pe un post de consilier, cu un salariu de 6.000 lei în mână, pe care și l-a rezervat pentru perioada cât rămâne pe funcția actuală, un alt UDMR-ist s-a oploșit în noua structură. Este vorba despre Grim András (foto), inspector la Primăria Lugașu de Jos, devenit și el consilier la DJAEP cu începere din 15 martie, după ce primarul comunei, Sorban Levente, și el tot de la UDMR, i-a semnat „transferul în interes de serviciu”.

Culmea e nu doar că autoritatea care ar trebui să aibă angajați apolitici se transformă într-o subsidiară a UDMR, ci și că la ultimele alegeri locale, din septembrie 2020, Grim a fost prins în flagrant cu mișmașuri electorale, folosind o mașină a Consiliului Județean, condus pe atunci de Pásztor Sándor, pentru a căra la urne romii din Urvind, ca să-l voteze pe controversatul Sorban, ba chiar a fost văzut dându-le și bani pentru asta.

Dar ce mai contează legea și bunul-simț când unui partid-balama, cum e UDMR, ceilalți politicieni, de la PSD și PNL, nu-i pot refuza nimic?...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!