Coaliţia guvernamentală s-a reunit marţi dimineaţă, iar liderii UDMR i-au informat pe cei ai PDL că nu acceptă proiectul de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, întrucât nu au susţinere din teritoriu.

Totodată, surse parlamentare au declarat agenţiei de ştiri Mediafax că unii democrat-liberali consideră că s-a făcut o greşeală când secretarul PDL, Ioan Oltean, a anunţat că Guvernul vrea să-şi asume răspunderea pe acest proiect de lege.

"Noi n-am fost consultaţi, l-am întrebat pe premierul Emil Boc dacă s-a corelat PDL. Am aflat că nu este vorba de o poziţie a PDL, domnul Oltean a transmis propria propunere, probabil. În coaliţie nu ne-am corelat, nici în PDL nu există o astfel de concepţie. Există o intenţie, cu care suntem de acord, că actuala împărţire administrativă a României trebuie schimbată, că este nevoie de una nouă. Deocamdată, avem nevoie de dezbateri pentru cristalizarea unei anumite concepţii", a declarat Marko Bela pe această temă.

Reprezentanţii UDMR susţin reorganizarea în 16 entităţi administrative.

De asemenea, liderul PSD Victor Ponta a declarat că în privinţa reorganizării administrative a României e nevoie de organizarea unui referendum local.