UDMR a cerut, la pachet cu Ministerul Sănătăţii, şi şefia Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate, însă democrat-liberalii au spus pas. În replică, liderii maghiari şi-au încercat norocul şi au cerut, "mai în glumă, mai în serios", şefia unui alt minister. În prezent, UDMR conduce patru ministere.

Cererea de a trece şi CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii a făcut parte din negocierile între UDMR şi PDL pe tema numirii unui nou ministru al Sănătăţii, după ce bihoreanul Cseke Attila şi-a dat demisia din această funcţie. Pedeliştii nici n-au vrut, însă, să audă de pretenţiile UDMR.

"Noi am spus mai în glumă, mai în serios, că dacă unii doresc neapărat CNAS, noi putem să mai luăm un minister. A fost pe de-o parte cu o doză de glumă, dar a rămas doza de serios, aceea că respectăm înţelegerea iniţială", a declarat pentru Realitatea deputatul UDMR Marton Arpad.

Potrivit lui Arpad, concluzia şedinţei coaliţiei de miercuri dimineaţă a fost că protocolul de guvernare să rămână bătut în cuie, respectiv UDMR să gestioneze cele patru ministere pe care le deţine. Dacă PDL ar fi acceptat să cedeze încă un portofoliu, structura politică a Executivului s-ar fi modificat, fiind astfel necesar un nou vot de încredere în Parlament.

În ciuda neînţelegerilor din şedinţa de coaliţie, liderii celor două formaţiuni susţin că nu există tensiuni şi că noul ministru al Sănătăţii va fi numit la timp.