​Fostul ministru Elena Udrea a acuzat marţi dimineaţă judecătorii şi completurile de 5 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că au dat timp de trei ani sentinţe la comandă. Elena Udrea a afirmat, în prima declaraţie făcută după punerea în libertate în Costa Rica, că prin sentinţe nedrepte sistemul a îndepărtat mai mulţi lideri politici incomozi şi i-a făcut culoar preşedintelui Klaus Iohannis.

"Trei ani de abuzuri"

Fostul ministru Elena Udrea a declarat marţi dimineaţă pentru Antena 3 că este o victimă a sistemului. "Nebunia a început după 2014 încoace şi a început în momentul în care sistemul a fost lăsat liber, nu a mai fost nimeni care să poată să îl controleze, Iohannis este creaţia sistemului, domnul Dragnea a crezut că face pace cu sistemul şi că-şi dă prietenii cu Kovesi şi Coldea, deci nebunia a început după 2014 şi toate condamnările acestea abuzive şi ilegale.. ", a declarat Elena Udrea pentru postul Antena 3.

Udrea a acuzat completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în ultimii trei ani au dat sentinţe la comandă.

"Faptul că trei ani de zile s-au făcut aceste abuzuri, faptul că s-a încălcat legea şi s-au creat aceste completuri de judecată, de 5 judecători, prin faptul că preşedintele acestui complet era numit întotdeauna fie preşedintele Înaltei Curţi, fie adjunctul, era evident că erau complete de comandă. Dacă nimereai pe culoar, aşa cum am nimerit eu, spre exemplu, nu aveai nicio şansă la o judecată corectă. Nu aveam cum să fiu judecată corect cu Ionuţ Matei, în completul meu de judecată sau cu doamna Simona Popescu", a declarat Elena Udrea.

SRI, DNA, ÎCCJ...

Fostul ministru a afirmat că prin sentinţe nedrepte au fost îndepărtaţi mulţi lideri politici incomozi.

"Acest sistem prin care adversarii puterii oculte din România sunt executaţi sau erau executaţi, şi anume un dosar creat la SRI, preluat de DNA-ul lui Kovesi şi apoi trimis la ÎCCJ, unde completurile de cinci judecători dădeau sentinţe la comandă, era un sistem foarte bine pus la punct în care adversarii sistemului ocult erau executaţi şi scoşi din joc, fără nicio şansă la o judecată corectă. Motivul era acesta.. de a lăsa cale liberă sistemului condus multă vreme de Coldea, de Kovesi, de doamna Stanciu în strategial, or de a conduce România în mod ocult şi ilegal", a completat Udrea.

Fostul ministru a negat că ar fi fost audiată în închisoare de agenţi FBI. "Eu nu ştiu exact ce s-a spus cu povestea asta cu FBI-ul şi nu ştiu cine a avut interes să o inventeze. Categoric nu. (...) Şi în niciun caz nu aş minţi ca să îmi creez mie o situaţie favorabilă, chiar dacă asta ar însemna să ies din puşcărie din Costa Rica. Nici nu a venit nimeni de la FBI să mă întrebe ceva şi nici nu aş fi avut ce să le spun", a spus fostul ministru.

"Kovesi era o persoană coruptă"

Elena Udrea l-a acuzat pe fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că este un om corupt care face parte din sistemul care dorea să conducă România.

"S-a dovedit că dânsa era o persoană coruptă care făcea parte din acest sistem care îşi dorea să conducă România dincolo de clasa politică. Dânsa a fost un pion, omul potrivit pe care l-au găsit pentru funcţia aceasta. Au fost şi sunt mulţi alţii care au contribuit la succesul acestui sistem. Din fericire, se pare că lucrurile încep să intre într-o oarecare normalitate", a spus fostul ministru.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, au fost eliberate, luni seară (după ora ROmâniei), din arest preventiv. Decizia a fost luată de o instanţă din Costa Rica şi vine la câteva zile după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au revocat solicitarea de extrădare pentru cele două.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare. O decizie similară a fost luată şi în cazul fostei şefe DIICOT Alina Bica, aflată şi ea în detenţie în Costa Rica.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.