Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea a preluat şefia interimară a Organizaţiei Bucureşti a PDL, înlocuindu-l pe primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă. Numirea sa fusese vehiculată cu ceva vreme în urmă, însă Udrea a negat: "E doar un zvon că aş prelua şefia PDL Bucureşti", declara Elena Udrea, în urmă cu doar câteva săptămâni, pentru Mediafax.

În şedinţa PDL, în favoarea Elenei Udrea s-au pronunţat zece dintre liderii PDL, în vreme ce trei au optat pentru Costică Canacheu, iar şase voturi au fost anulate, potrivit purtătorului de cuvânt al partidului, Gheorghe Flutur. Acesta a mai precizat că decizia vine ca o urmare a anunţului lui Liviu Negoiţă că nu va candida la preşedinţia filialei Bucureşti.

Primarul Sectorului 3 anunţa, recent, că va renunţa la şefia interimară a organizaţiei, că nu are de gând să candideze la funcţia de preşedinte al acesteia şi nici la Primăria Generală a Capitalei. "Nu voi candida la alegerile pentru conducerea PDL-Bucureşti, care se vor desfăşura pe 6 iulie. Motivul este simplu: doresc să vină o altă echipă. Nu voi candida la Primăria Capitalei. Acest lucru l-am spus încă din timpul primului meu mandat de primar al Sectorului 3. Eu sunt un om serios, nu-mi schimb deciziile", afirma acesta pentru Mediafax.

În vârstă de 37 de ani, Elena Udrea a avut o ascensiune fulminantă în politică, în mare măsură, datorită apropierii ei de Traian Băsescu. Propulsată în Consiliul General al Capitalei, pe listele PNL, Elena Udrea a fost numită, în 2005, şefă a Cancelariei Prezidenţiale a lui Traian Băsescu. A plecat de acolo în urma unui scandal de presă legat de afacerile familiei. În 2006, a fost aleasă secretar-executiv al PDL, iar în decembrie 2008 a câştigat fără probleme un scaun de deputat uninominal într-un colegiu din Sectorul 6.

Tot la sfârşitul anului 2008, a fost numită ministru al Turismului, în primul guvern Emil Boc, şi păstrată şi în actuala formulă a Executivului, în scaunul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.