Satul Răchiţele, locul unde s-a născut premierul Emil Boc, va rămâne, din cauză de criză, fără sala de sport de nivel "competiţional" care urma să se construiască în acest an.

După ce aici au început lucrările la un drum care trece la nici doi km de casa părinţilor primului ministru, cu scopul declarat de a atrage investitorii, şi după ce Guvernul a decis recent alocarea a circa 200.000 euro pentru dispensar, căminul cultural şi parohia ortodoxă, premierul Emil Boc ar fi putut avea, în satul natal, şi o sală de sport nou-nouţă.

Însă pe motiv de "constrângeri bugetare", Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, a tăiat finanţarea destinată acestui "obiectiv" pentru acest an, desigur, doar după ce presa a subliniat penibilul unei asemenea risipe în vreme de criză.

"Având în vedere faptul că lucrările nu au fost începute şi luând în considerare constrângerile bugetare din acest an, pentru anul 2010 acest obiectiv nu beneficiază de finanţare", au declarat pentru Gândul reprezentanţi ai Direcţiei Comunicare din MDRT.

Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, anunţase anterior că va investi în Răchiţele, sat cu circa 800 de locuitori, circa 2,5 milioane de lei pentru ridicarea unei săli de sport. Aceasta nu ar fi fost o sală de sport ca oricare, ci de una "cu nivel de practică sportivă competiţională locală", dotată cu trei terenuri - de handbal, baschet şi volei - şi 150 de locuri pentru spectatori.