Apar noi dezvăluiri în ce-o priveşte pe fosta "blondă de la Cotroceni", acum judecată pentru corupţie. Rise Project scrie că Elena Udrea a ajuns, pe 7 februarie, în Costa Rica, acolo unde se află de mai multă vreme şi prietena ei, Alina Bica, fostă şefă a DIICOT, judecată de asemenea pentru corupţie.

Potrivit Rise Project, Udrea a aterizat pe aeroportul internaţional San Juan. HotNews.ro aminteste ca ea anuntase in urma cu mai bine de o saptamana ca e plecata din tara, avand in vedere ca nu are nici o interdictie de parasire a teritoriului.

Cu Elena Udrea si Vlad Cosma - care a anuntat si el ca e plecat in vacanta inaintea unui termen dintr-un dosar in care e judecat pentru coruptie - numarul marilor fugari peste hotare a ajuns la 11, noteaza sursele citate.

"Nu va priveste"

Pe 9 septembrie, ​avocatul Elenei Udrea declara ca aceasta a plecat la Atena. Udrea lipsise cu o zi in urma de la un termen al procesului in care este acuzata de finantare ilegala a campaniei electorale din 2009, avocatul Chiciu spunand ca sedinta a fost amanata din cauza ca un alt inculpat nu avea aparator: "Doamna Udrea a depus la instanta inscrisuri care dovedesc ca este in imposibilitatea de a aparea in fata instantei pentru o anumita perioada de timp. Aseara mi-a confirmat ca se afla la Atena".

In aceeasi zi, Udrea a scris pe Facebook ca o priveste pe ea unde este si ca a parasit tara "de nu stiu cate ori pana acum". "'Am parasit tara' de nu stiu cate ori pana acum si o sa o mai 'parasesc' oricand e nevoie. Ca plec cu treaba sau plec in vacanta, ma priveste fix pe mine. La fel cum si daca as merge sa o vizitez pe Alina Bica in Costa Rica sau m-as plimba cu ea la Paris, ar fi fix problema noastra. Asa ca pe loc repaus pana la noile ordine!", a mai scris Udrea.

Jurnalistii publica lista numelor sonore de pe lista celor care, condamnati sau judecati pentru fapte de coruptie, se afla peste hotare: Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghita, Radu Mazare, Alina Bica, Marko Attila, Elan Schwartzenberg, Codrut Marta, Ioan Bene, Elena Udrea, Vlad Cosma.

Rise Project mai scrie că, în Costa Rica, Alina Bica face afaceri cu români controversaţi şi stă într-o vilă de lux. "RISE Project a documentat activităţile Alinei Bica în Costa Rica şi a descoperit că fosta procuroare antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnaţi sau anchetaţi în România pentru fraudă şi corupţie. Fixerul costarican al fostei şefe a DIICOT este un afacerist controversat care i-a luat sub aripa sa ocrotitoare şi pe alţi români care au avut probleme cu legea", scriu jurnaliştii de la Rise, care oferă, mai departe, detalii despre celelalte persoane din jurul lui Bica.

Prietenie trainică

După cum se ştie, prietenia dintre Elena Udrea şi Alina Bica este notorie, după ce, în 2014, Udrea, care candida din partea PMP la alegerile prezidentiale, era fotografiată (foto) alături de procurorul-şef de atunci al diicot DIICOT, Alina Bica, la plimbare prin Paris.

Pozele ar fi fost realizate în luna februarie a anului 2014. Împreună cu cele două, s-a aflat şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii. Fotografiile au fost date publicităţii la o zi după apariţia în ediţia germană a publicaţiei Huffington Post a informaţiilor despre o posibilă implicare a Elenei Udrea în dosarul EADS.