Procurorii Parchetului Înaltei Curţi, veniţi în urmă cu două săptămâni la Oradea să-i prezinte procurorului Alexandru Lele materialul de urmărire penală înainte de a-l trimite în judecată pentru că acum doi ani a scos bâta de baseball la doi tineri ce-şi testau claxonul maşinii pe strada sa, l-au căutat două zile până să dea de el.

Citat pe o zi de vineri, magistratul s-a dat bolnav şi s-a internat în salonul 951 de la secţia de interne a Spitalului Judeţean, însă acolo n-a fost găsit nici în seara respectivă şi nici a doua zi dimineaţă. Văzând că povestea cu boala nu-i ţine, Lele s-a înfăţişat a doua zi, sâmbătă, în faţa anchetatorilor din Capitală, cerând însă o amânare pe motiv că avocatul i-ar fi plecat subit la Cluj, cu treabă pentru un alt proces.

Deşi şi acest motiv e tras de păr, ştiut fiind că sâmbăta instanţele nu au procese în derulare, procurorii bucureşteni i-au dat, totuşi, un nou termen lui Lele. Că poate, din amânare în amânare, mai dispare reclamantul, mai putrezeşte bâta de baseball, mai ies procurorii de la Bucureşti la pensie...