Ultima achiziţie din această vară a echipei de baschet a CSM Oradea este sârbul Radovan Markovic, în vârstă de 31 de ani, care vine de la echipa Vojvodina Novi Sad, pe care a dus-o în semifinalele SuperLigii Serbiei în campionatul 2012-2013 din postura de căpitan.

Sportivul înalt de 1,94 m evoluează pe poziţiile 2 şi 3, iar în campionatul trecut a avut 42 de prezenţe în prima ligă a Serbiei, având un coeficient de eficienţă de 7,7.

"Radovan Markovic se remarcă în principal prin aruncarea de la semidistanţă şi distanţă. El a încheiat sezonul 2012/13 cu 74 reuşite din spatele semicercului şi a avut un procentaj de 38% la acest procedeu. De asemenea, are un procentaj de 90% la aruncările de pedeapsă", notează reprezentanţii CSM Oradea pe site-ul oficial al clubului.

Markovic şi-a început cariera profesionistă în 2000 la echipa Lavovi 063 din Belgrad, iar după patru ani s-a transferat în Bundesliga, unde a jucat pentru Telekom Bonn. După un an a revenit în Serbia şi a petrecut alţi patru ani la Swisslion Takovo, iar în ediţia 2009/10 a campionatului din Serbia a jucat pentru Tamiš Pancevo. A revenit în Germania pentru sezonul 2010/11, jucând pentru Walter Tigers Tübingen, următoarele două sezoane petrecându-le la Vojvodina Novi Sad.

Pe de altă parte, CSM Oradea a anunţat oficial că a semnat prelungirea contractului cu un alt jucător sârb, Zarko Comagic, care a fost transferat anul trecut la echipa orădeană.