Candidatul PPDD Bihor în Colegiul 8 Deputaţi a ieşit în faţa presei orădene pentru ultima oară înaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie. În cadrul unei conferinţe de presă organizate luni la sediul partidului, Mircea Matei nu s-a abţinut să acuze alianţa USL de metode "neortodoxe" de atragere de capital electoral.

Ultimul atac al lui Matei împotriva USL a vizat două chestiuni distrincte. Prima ţine de întâlnirile avute de candidaţi ai alianţei cu directorii "mai multor şcoli din Oradea", organizate - susţine Matei - atât în unităţile de învăţământ, cât şi la Primăria Oradea.

Potrivit acestuia, dezbaterile menite să atragă capital electoral din mediile şcolare "sunt nelegale şi abuzive". Fără a nominaliza concret, ce lege au încălcat contracandidaţii săi şi fără a exemplifica despre care şcoli este vorba, Matei s-a declarat convins că pentru aceste întâlniri USL nu a plătit chiria spaţiilor, impusă de municipalitate a fi percepută altora.

Cea de a doua ţintă a lui Mircea Matei a fost Ioan Cupşa, principalul contracandidat, din partea USL, în Colegiul 8 Deputaţi, pe care PPDD-istul l-a acuzat că a refuzat, pe toată durata campaniei pentru alegerile parlamentare, o dezbatere publică faţă în faţă.

Mai mult, Matei a afirmat că, vreme de 4 ani, cât şi-a derulat mandatul de consilier municipal, Cupşa nu a luat niciodată cuvântul în plenul legislativului local şi nu a avut nicio iniţiativă. "Asta, spre deosebire de mine", a spus fostul PDL_ist, care consideră că unul dintre argumentele forte pentru care orădenii ar trebui să-i dea votul duminică, 9 decembrie, este că, din postura de consilier local a încercat să pună la cale mai multe proiecte în folosul comunităţii.

În încheiere, fără a argumenta concret, Matei a spus că sunt suficiente motive ca să fie votat inclusiv de PDL-işti, dar şi de PSD-işti şi liberali, motivând că din calitatea de parlamentar ar putea "pune în practică ce a ce a gândit pentru Bihor". Candidatul a apreciat că singurii de la care nu se aşteaptă la susţinere electorală sunt maghiarii, curtaţi de UDMR şi PPMT.