Asistenta SMURD Meda Ioana Kuji, 38 de ani, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, la scurt timp după ce salvase o altă viaţă.

"În jurul orei 1.30 s-a întors de la o intervenţie. Colegii mei au pregătit maşina pentru următoarea intervenţie, dar ea a rămas să se uite la televizor. Ceilalţi au ieşit din încăpere şi au găsit-o după două ore, decedată", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi UPU.

Decesul asistentei a fost un şoc pentru toţi colegii ei, mai ales că nu figura să fi avut alte boli care să-i pună în pericol viaţa.

"Încă nu avem concluziile finale ale legistului, dar concluzia intermediară este că este vorba de aşa zisa moarte subită, în care inima se opreşte brusc, fără o cauză evidenţiabilă", a mai adăugat şeful SMURD.

Meda Ioana Kuji lucra la SMURD încă de la înfiinţarea sa în Bihor, de 19 ani. Colegii spun despre ea că era mereu optimistă şi zâmbitoare, foarte dedicată meseriei. "Ca om, ştia să fie un prieten foarte bun, era foate sufletistă şi un foarte bun profesionist. Era extrem de activă şi se implica", a mai spus Borcea.

Înmormântarea va avea loc marţi, ora 14, în localitatea natală a asistentei, Voievozi. Ea nu era căsătorită şi mai avea un frate.