Cu toate că vremea nu a fost îmbietoare, bihorenii iubitori de frumos au ieşit, sâmbătă, din case, pentru a sărbători Festivalul Primăverii, la Lavender Farm, din Santăul Mic. În ciuda temperaturii de doar 10 grade, cei care au trecut pe acolo au fost aşteptaţi cu muzică live, decoruri inedite pentru poze, mâncare, dulciuri, dar şi de aproximativ 20.000 de lalele colorate.

Vreme nefavorabilă

Faţă de anul trecut, când potrivit proprietarului fermei, Csaba Szoboszlai, în prima zi de festival au fost în jur de 3.000 de oameni, sâmbătă, până la ora 17 s-au strâns doar 500 de persoane. "Cu toate acestea, nu ne dăm bătuţi şi sperăm ca mâine să avem mai mulţi vizitatori şi mai mult soare", a spus organizatorul.

"Azi avem în floare 20.000 de lalele, plus plantele perene primare de primăvară, plante de stâncărie... În plus, faţă de anul trecut există infrastructură şi anul acesta avem 30 de artişti, din diferite părţi ale ţării şi din occident. Anul trecut am avut 5. Avem inclusiv invitaţi speciali, tatăl soul-ului şi tatăl jazz-ului din Ungaria, Zolbert, care a sosit din Budapesta special pentru evenimentul nostru", a mai precizat Csaba Szoboszlai.

Decoruri romantice

Pe un fundal sonor mai mult decât plăcut, cu melodii precum "Have I ever told you that I loved you", "Volare" ori "What a wonderful world", interpretate de solistul Sergiu Nica, vizitatorii şi-au făcut poze în decoruri romantice. O canapea înflorată, o bicicletă mov, dar și un mic foișor în mijlocul câmpului de lavandă - încă neînflorită - au fost locurile favorite pentru fotografii. Inedită a fost și o oglindă pe care scria, cu ruj, ”You are beautiful”.

Nici pofticioşii nu s-au plictisit, având de ales între preparate din carne, "clasicii" mititei, kurtos kolacs, plăcinte sau înghețată. Cei care și-au dorit ceva mai special au putut gusta cafea cu... lavandă, stând comod pe baloţi de paie sau pe băncuţe făcute din euro-paleţi.

O atracţie a fost standul la care portretistul Avram Iancu a realizat caricaturi doritorilor. La intrarea în fermă a fost amplasat și un mic colț de suveniruri, unde vizitatorii și-au putut cumpăra inclusiv genţi din iută şi bumbac colorate şi potrivite pentru vară.

Festivalul Primăverii continuă și duminică, la ferma de lavandă din Santăul Mic, între orele 10 şi 20. Intrarea costă 10 lei pentru adulţi, iar copiii intră gratuit.

Pe de altă parte, Csaba Szoboszlai, a mai anunțat că, pe 22 iunie, intenționează să organizeze Festivalul Lavandei, dat fiind că toată plantația, de 1 hectar din această plantă, adică 22.000 de tulpini, va fi înflorită.