Locuitorii din Sântandrei sunt chemaţi, marţi seară, la un protest "faţă de poluarea intensă la care sunt supuşi cei peste 6.000 locuitori ai comunei". Cetăţenii se plâng de poluarea de la mirosurile insuportabile de la firma Nutripork şi semnalează o nouă problemă: un incinerator de animale care se va construi în Palota.

Anunţul a fost făcut de Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area, organizatorul evenimentului, programat să se desfăşoare între orele 20-22, în faţa primăriei, respectiv în parcarea Căminului Cultural. 

"Nemulţumirile mai vechi ale cetăţenilor faţă de ceea ce ei consideră o slabă administrare a localităţii au fost resuscitate de descoperirea deversărilor excesive ale unor dejecţii de animale de la Nutripork Ioşia pe teritoriul comunei, a mirosurilor pestilenţiale degajate şi a proliferării fără precedent a insectelor cu un mare potenţial de pericol asupra sănătăţii oamenilor. Acestea se adaugă veştii că la APM a fost depusă o cerere de autorizaţie de mediu pentru un incinerator de animale la Palota. Nu în ultimul rând, protestul se îndreaptă şi împotriva gradului insuportabil de poluare cu tone praf, datorat incapacităţii autorităţilor locale de a asfalta sutele de străzi noi din comună", se arată într-o informare transmisă, luni, de Asociaţie.

Protestul a fost anunţat şi pe Facebook, unde organizatorii au pus la cale şi un concurs de sloganuri. Cel mai sugestiv slogan al protestului va fi premiat cu un tricou cu logo-ul asociaţiei şi patru cărţi ale scriitoarei Lili Crăciun, care va fi şi ea prezenă la protest.

Până acum, cel mai votat slogan este "Vrem astfalt şi trotuare/ Şi primim doar poluare!".