Tenismena română Simona Halep a reuşit, sâmbătă, o victorie extraordinară în Paris. Ea a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala turneului Roland Garros şi, astfel, a câştigat primul său titlu de Grand Slam din carieră, unul mult aşteptat de Halep şi de fanii ei.

Deţinătoarea nr. 1 mondial în tenisul feminin a fost dominată la începutul meciului de Sloane Stephens, o jucătoare plină de forţă, însă şi-a revenit spectaculos. Meciul a fost tranşat în trei seturi. Primul l-a câştigat Stephens, cu 6-3, cel de-al doilea l-a adjudecat Halep, cu 6-4, cel de-al treilea fiind adjudecat clar de jucătoarea din România, cu 6-1.

Imediat după punctul câştigător, Simona şi-a acoperit faţa având lacrimi în ochi, apoi, ajutată de organizatori a sărit în lojele unde se aflau antrenorul ei, Daren Cahill, şi părinţii ei pentru a-i îmbrăţişa.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor. A fost minunat. În ultimul game am simţit că nu mai pot respira. Am făcut tot ce am putut. E uluitor. Am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat la Roland Garros. Parisul e un oraş special pentru mine. Sloane e o jucătoare foarte bună, foarte puternică. E dificil să joc contra ei", a spus Simona Halep, înainte de a primi trofeul de la Roland Garros.

Tot cu lacrimi în ochi, Simona şi-a primit apoi trofeul şi a ascultat imnul naţional al României.

Titlul câştigat îi va aduce româncei 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Prin victoria Simonei, România are din nou o tenismenă campioană într-un grand slam, la 40 de ani după ce Virgina Ruzici a cucerit trofeul de la French Open.

Titlul de la Roland Garros vine la zece ani după ce Simona a câştigat acelaşi turneu, dar la junioare.

Principalele momentel ale meciului dintre Simona Halep şi Sloane Stephens: