Oraşul de pe Crişul Repede pare că va intra în Cartea Recordului. Peste 1.500 de oameni s-au înscris la cea mai mare oră de Kangoo Jumps, care va avea loc duminică, de la ora 13, în Piaţa Unirii. Dacă toţi se vor şi prezenta la „curs”, România va bate recordul deţinut de Germania, unde 1.298 de oameni au făcut sport împreună, sărind cu acest tip de ghete.

Înscrierea în prealabil a fost necesară tocmai pentru că, fiind un eveniment monitorizat de Guinness Book of World Records, trebuie să se ştie exact câţi oameni vor fi în centrul oraşului. În plus, odată cu înscrierea, sportivii au indicat ce număr poartă la încălţăminte, astfel încât organizatorii să le pregăteasă ghetele potrivite.

Lecţia de sărituri va fi ţinută de echipa KAPO - Sănătate pe ghete, iniţiată de antrenoarea Kinga Sebestyen, şi completată de medicii Alin Iova, Pușa Dorina Fărcaș și Olivia Burtă. De câteva luni de zile, cei patru derulează în Oradea un studiu ce demonstrează îmbunătățirea stării de sănătate prin exerciții Kangoo Jumps.

„Am primit un feedback incredibil din partea celor care iubesc Kangoo Jumps, de la cei pasionați de sport, chiar și de la persoane care nu obișnuiesc să facă mișcare. Deoarece vrem să înscriem inițiativa în Cartea Recordurilor, monitorizarea este extrem de strictă. Cei care au dorit să participe au trebuit să se înscrie în aplicația de mobil JumpClass, unde au introdus inclusiv greutatea și ce număr poartă la picior, pentru ca noi să le pregătim gheata potrivită. Toată lumea va face o jumătate de oră de mișcare lejeră în stil Kangoo Jumps, nimic complicat, pentru ca și începătorii să poată ține ritmul. Avem deja pregătite peste 1.500 de ghete rebound pe care toată lumea va sari duminică la prânz în Piața Unirii din Oradea. Va trebui să fim peste 1300 de persoane pentru a doborî recordul anterior, de 1.298 persoane, deținut de Germania.  Abia aștept să sărim cu toții și să includem România, respectiv Oradea, în Cartea Recordurilor!”, a declarat Kinga Sebestyen.

În studiul demarat de KAPO, se urmăreşte evoluţia sănătăţii a 80 de persoane care ori sunt supraponderale, ori au diabet, probleme cu coloana sau articulaţiile.