Ediţia a doua a Anatolian Food Festival, care aduce în faţa orădenilor specialitățile culinare, muzica și tradițiile turcești, a debutat deja în Cetate.

Evenimentul de anul acesta are loc în perioada 1 - 4 august şi programează momente inedite. Unul dintre acestea va avea loc vineri, de la ora 18.15, în Piaţa Unirii. Este vorba despre o paradă a fanfarei otomane. Mai precis, turcii, îmbrăcați cu haine tradiționale vor participa la un marş otoman, numit Mehter. De asemenea, organizatorii au anunţat că va fi şi un marş românesc.

Toţi participanţii la paradă sunt turci care locuiesc în România.

Anul trecut, la Anatolian Food Festival orădenii au putut savura celebrele baclavale, băutura preferată a sultanului Suleyman, şerbet Hurrem, kebapul tradiţional, pide, o lipie aromată cu legume, dar şi cafeaua turcească. Acestea se vor regăsi şi anul acesta în ofertele comercianţilor din Cetate. 

În cadrul evenimentului, se anunţă şi demonstraţii de dans al dervişilor, care se rotesc ameţitor aşa cum făceau şi strămoşii lor în urmă cu 800 de ani.

Anatolian Food Festival îşi deschide porţile în fiecare zi de vineri până duminică, la ora 11, iar programul se încheie la ora 23.

Pentru a doua oară la Oradea, Anatolian Food Festival este deja un eveniment cu tradiţie în Bucureşti, Constanţa şi Cluj.