Concertul de joi, de la ora 19, este caracterizat prin spirit romantic. Compozitor format în climatul romantic, Camille Saint-Saëns a lăsat o moştenire muzicală considerabilă, reunind genurile vremii. Poemul simfonic „Dans macabru” a fost scris în 1874 şi descrie visul unei nopţi de sabat. Concertul pentru nr. 5 pian şi orchestră în fa major op. 103 este cunoscut ca Egipteanul şi este o evocare stilizată a unei atmosfere exotice.

Compozitor şi pianist de o deosebită valoare artistică, modern şi în acelaşi timp fidel continuator al stilului post-romantic şi al tradiţiei ruse, Serghei Rahmaninov este cunoscut în general pentru lucrările sale dedicate pianului. Orchestraţia ultimei sale lucrări „Dansuri simfonice” îmbină momentele solistice, lumea armonică aparte cu influenţele neoclasice şi accentuate nostalgii ruse.

Solistul invitat, Josu de Solaun, câștigător al Concursului Internațional „George Enescu” din 2014, a înregistrat Integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu și Les Noces de Stravinsky, cu dirijorul Joann Falletta. Pianistul concertează frecvent alături de orchestre internaţionale renumite şi predă la Universitatea din Houston.

Conducerea muzicală a concertului aparţine dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu.

Abonamentele sunt valabile, iar bilete se găsesc, între orele 11 şi 17, la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5.