Înaintea Sărbătorilor Pascale, Filarmonica propune pentru seara de joi, de la ora 19, Concertul pentru pian (clavecin) şi orchestră în fa minor, BWV 1056, şi Concertul pentru pian (clavecin) şi orchestră în re minor, BWV 1052, compuse de J.S. Bach. În a doua parte, va putea fi audiată lucrarea Stabat Mater, odă creştină dedicată durerii Maicii Domnului în momentul crucificării lui Iisus Cristos, compusă în ultimul an al vieţii de G. B. Pergolesi, trecut tragic în nefiinţă la vârsta fragedă de 26 de ani.

Pianista Monica Florescu, este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și a Conservatorului Regal din Antwerpen, Belgia, cu o activitate concertistică de 20 de ani pe plan internațional. Soprana invitată, Diana Țugui, este adeptă a deschiderii în artă, abordând mai multe genuri muzicale. În prezent este solista Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Mezzosoprana invitată, Alexandra Leșiu, a obţinut locul 1 la secția lied la International Vocal Open Competition din Honk Kong.

Dirijorul invitat al concertului este maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi – numit de critica de specialitate „omul-orchestră”, „dirijorul pictor”, „un prinţ al baghetei” – unul din cei mai de seamă dirijori şi interpreţi români, recunoscut pentru meritele sale în domeniul muzicii, valori pe care le-a transmis publicului ascultător în timpul unei cariere de peste cinci decenii.

Abonamentele sunt valabile, iar biletele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 17, precum şi cu o oră înainte de concert.