Filarmonica de Stat găzduieşte miercuri, cu începere de la ora 19, concertul cameral Vive la musique!, parte a Turneului Internaţional Stradivarius. În prim plan se vor afla celebrul violonist Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, harpista Delphine Benhamou şi actorul Lari Giorgescu, care vor crea un dialog între concert de vioară, harpă şi dans contemporan, în compoziţii clasice româneşti şi franceze.

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internaţional Stradivarius, Vive la musique!, cuprinde 15 concerte în România şi se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franţa 2019, sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franţei în România, E.S Michele Ramis.

Pe de altă parte, tot la Filarmonică, joi, de la ora 19, are loc concertul simfonic ce cuprinde Uvertura Frumoasa Melusina de Felix Mendelssohn-Bartholdy, I Palpiti pentru vioară și orchestră, op. 13 de Niccolò Paganini, Fantezia Carmen pentru vioară și orchestră, op. 25 de Pablo de Sarasate şi Simfonia a III-a în Do major, op. 32 de Nikolai Rimski-Korsakov.

Solista invitată, violonista Diana Jipa, a susţinut concerte în întreaga lume şi a fost prezentă pe scenele unor importante festivaluri, cum ar fi Festivalul Muzicii Româneşti - ediția a XVI-a, Iaşi, şi Festivalul Internațional „George Enescu” - ediția a XVIII-a. Conducerea muzicală a concertului de joi îi aparţine maestrului Romeo Rîmbu.