În şedinţa cu scandal în care până la urmă, prin votul cântăreţului Cornel Borza, s-a aprobat bugetul judeţului, mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiei Oradea Civică au încercat să-i convingă pe aleşii judeţului să-şi dea semnăturile în cadrul campaniei "Fără penali în funcţii publice".

Membrii ONG-ului au adus cu ei mai multe pancarte cu mesajul "Fără penali în funcţii publice" iar, în timpul unei pauze a şedinţei, s-au dus la prezidiu pentru a cere semnăturile triadei de la conducerea CJ Bihor: Pásztor Sándor, Ioan Mang şi Traian Bodea. Dacă preşedintele Pásztor le-a cerut iniţiatorilor să revină la finalul şedinţei cu propunerile lor, Ioan Mang s-a contrat cu reprezentanţii organizaţiei.

"Nu avem nevoie de infractori în funcţii publice", i-a spus Sebastian Duma, preşedintele asociaţiei Oradea Civică, lui Mang, care i-a răspuns că nici nu sunt infractori în funcţii publice. Atunci, Duma l-a provocat pe şeful PSD Bihor, spunându-i: "Dar Liviu Dragnea ce e?". Enervat, Mang i-a răspuns: "Ce vorbeşti, dom’le? Pentru că a organizat un referendum… Preşedintele României prin acte false şi-a însuşit nişte case. Când veţi vorbi despre asta?".

Atunci, preşedintele Pásztor a cerut intervenţia jandarmilor pentru a-i conduce pe reprezentanţii organizaţiei Oradea Civică la locurile lor şi a continua şedinţa.

La finalul acesteia, la capitolul "Diverse", Sebastian Duma a cerut cuvântul. Înainte de a i-l acorda, Pásztor Sándor a ţinut să critice felul în care "civicii" au încercat să forţeze obţinerea unor semnături în mijlocul şedinţei şi a spus că le dă acum cuvântul pentru a-şi explica demersul. Înainte însă ca acest lucru să se întâmple, Ioan Mang s-a ridicat de la prezidiu şi a ieşit din sală, spunându-le discret colegilor săi din PSD să facă acelaşi lucru.

Până la urmă, pe tabelele "Fără penali în funcţii publice" au semnat preşedintele Pásztor Sándor, şeful Direcţiei de Administraţie Publică Locală a CJ, Sarkadi Zsolt, şi mai mulţi consilieri judeţeni ai PNL Bihor.

Potrivit lui Sebastian Duma, toţi cei 17 consilieri ai PNL au semnat pentru campanie, în schimb nu au făcut-o consilierii UDMR, PSD şi ALDE.

În schimb, deşi a încercat să explice că nu este împotriva demersului, Traian Bodea a declarat că nu va semna petiţia, ci că va susţine proiectul "când voi fi deputat"…