Percheziţiile realizate pe domeniul familiei Micula de pe strada Colinelor din Oradea s-au încheiat joi seară, dar rămân în continuare învăluite de mister.

Anchetă a DGA

În jurul orei 21, din curte a ieşit avocatul Răzvan Doseanu, care s-a ferit să dea detalii despre anchetă, invocând faza incipientă a acesteia, dar a confirmat că este vorba de un dosar în care acţionează ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Sub pretextul unui anumit dosar penal se pare că a venit DGA pe o infracţiune care teoretic nu e de competenţa lor. Practic, o să vedem ce urmează", a spus Doseanu.

Imediat după avocat, din curte a ieşit - la volanul unei maşini de teren fără număr de înmatriculare în partea frontală - şi Victoraş Micula, care a declarat jurnaliştilor prezenţi că este victima unei anchete care caută un "ţap ispăşitor". Tânărul a bagatelizat însă evenimentul, transmiţându-le oamenilor legii să-i spună unde au pus microfoanele în vilă, ca să le schimbe bateriile, pentru a putea înregistra în continuare.

"E deschis sezonul la ţap"

"Când e deschis sezonul la ţap, toată lumea caută un trofeu. Aşa-i România, ce să-i faci? În campanie electorală e nevoie de arestaţi", a fost explicaţia lui Victoraş Micula cu privire la evenimentele de peste zi.

Întrebat dacă oamenii legii au găsit ceva în urma percheziţiilor, Micula junior a spus: "Depinde ce căutau. Dacă vor să lase microfoane, numai să le aduceţi aminte să  îmi spună unde au pus microfoanele, să le schimb bateriile, să audă în continuare"

"Noi nu facem nimic (rău – n.r.). Am făcut doar bine statului ăsta. Am pătit taxe şi impozite. Respect celor care respectă adevărata judecată, nu cea la comandă!", a încheiat Victoraş Micula, înainte de a pleca la bordul maşinii de teren.

Dosarul cu arma

Potrivit surselor BIHOREANULUI, percheziţiile s-ar fi efectuat în cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în urma incidentului din primăvară, în care Micula junior şi amicii săi au fost suspectaţi de utilizarea nelegală a unei arme.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit în exclusivitate, o descindere de mare amploare a Poliţiei a avut loc, joi, pe domeniul familiei Micula de pe strada Colinelor din Oradea, cel vizat fiind Victoraş Micula, fiul magnatului Viorel Micula, devenit celebru prin implicarea în mai multe scandaluri publice.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la faţa locului ar fi descins, încă din prima parte a zilei, trei dube şi 11 maşini mici, cu echipaje care au efectuat percheziţii în incinta proprietăţii.

UPDATE:

"Pe mine mă protejează naiba cu puii"

În două mesaje postate mai târziu, joi seară, pe contul său de Facebook, Victor Micula continuă să se victimizeze, acuzând anchetatorii de abuzuri, dar pe de altă parte oferind indicii cu privire la motivul implicării poliţiştilor anticorupţie: faptul că ar exista suspiciuni că ar beneficia de protecţie.

"În urmă cu puţin timp au "descins" vreo 30 de oameni. Aveau uniforme, aveau mitraliere, aveau tot ce trebuie... deci lăsaţi vrăjeala că nu aveţi echipament în dotare (trimitere la scandalul iscat de uciderea poliţistului din Timiş – n.r.). Din păcate, nu la fel de dotaţi "moral" erau şi majoritatea din echipă. DGA face nişte abuzuri "grosolane" cu privire la faptul că, vezi Doamne, pe mine mă protejează naiba cu puii", scrie Victoraş Micula.

Concluzia? "Ştiu şi sunt conştient ce urmează. Arestări abuzive, declaraţii încrucişate, tot tacâmul stalinist!!! Presiuni ca să declarăm şi ce nu s-a întâmplat niciodată, ca să îşi facă targetul şi, bineînţeles, să nu îşi dezamăgească Sistemul".

Într-un post scriptum, Micula junior face legătura între ancheta ce îl vizează şi procesul fraţilor Micula cu statul român. "Toate aceste presiuni abuzive sunt făcute datorită procesului cu statul român vs Micula, bineînţeles, câştigat şi în ultimă fază. Statul a declarat Tribunalului de la Paris (ICSID) că vor aduce probe noi despre faptul că suntem corupţi şi etc. tot bineînţeles fabricate la comandă... O să crape buba la un moment dat. Şi or să cadă capete de sus de tot", avertizează Victoraş.

Vezi mai jos filmul percheziţiilor!