32 de persoane provenite din Irak, Afganistan şi Iran, care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunse în remorca unui automarfar, au fost oprite din drum marţi dimineaţă, de către poliţiştii de frontieră bihoreni, în Vama Borş.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, captura a fost făcută marţi la ora 8.30, când, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat cetăţeanul bulgar K.A, în vârstă de 56 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia.

În acte scria că transporta role de hârtie din Bulgaria, pentru o firmă din Germania. Controlul amănunţit a descoperit, însă, cu totul altceva.

"În remorca camionului au fost descoperite ascunse 32 de persoane, dintre care 21 bărbaţi, 5 femei şi 6 copii, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 40 ani, iar copiii între 1 şi 10 ani. Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Afganistan şi Iran, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România", arată comunicatul.

Migranţii au fost opriţi din drumul lor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru a se stabili întreaga activitate infracţională şi identificarea tuturor persoanelor implicate.