O septuagenară din Marghita a fost salvată, sâmbătă, de pompierii bihoreni, după ce a căzut în fântâna din curtea gospodăriei sale.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii au fost alertaţi, printr-un apel la numărul unic 112, în jurul orei 19.50. Două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Marghita, din care unul de prim ajutor calificat, s-au dus la gospodăria din Piaţa 1 Decembrie.

Femeia de 73 de ani era în apă până la talie, în fântâna adâncă de 8 metri şi cu diametru de 75 de centimetri. "Unul dintre membrii echipajului de pompieri, asigurat cu cordiţe de salvare, a coborât în fântână, asigurând victima pentru acţiunea de evacuare, după care, cu ajutorul centurilor de siguranţă, corzilor de salvare şi a altor accesorii specifice, septuagenara a fost scoasă, cu operativitate, la suprafaţă, de pompierii militari", se arată în comunicat.

În stare de hipotermie şi cu multiple excoriaţii, bătrânei i-a fost acordat primul ajutor calificat de către pompierii militari paramedici. Femeia a fost apoi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.