O femeie de 37 de ani a murit, o altă tânără, de 36 de ani, rudă de-a sa, este în stare foarte gravă, în urma unui accident rutier petrecut luni dimineaţă pe DN 79, lângă aeroport.

Potrivit inspectorului principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.45, din cauza unui şofer de 30 de ani, care a urcat la volan cu toate că nu avea permis, care nu a adaptat viteza la drum.

"Un bărbat 30 de ani din comuna Cefa, în timp ce conducea fără permis un autoturism înmatriculat provizoriu în Bihor, pe direcţia Oradea - Salonta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed. Astfel într-o curbă spre dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare şi apoi s-a oprit în şanţ", a declarat Dinu.

La locul indicat s-au deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, echipajele de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Oradea şi cel de descarcerare al Detaşamentului 1, precum şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, deoarece în urma impactului maşina a luat foc. La fel, la caz s-au mai deplasat şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care au acordat primul ajutor victimelor şi le-au transportat la Spitalul Judeţean.

În urma impactului, o femeie de 37 de ani din comuna Popeşti, pasageră în autoturism, a murit, iar şoferul şi încă doi pasageri (o femeie de 36 de ani tot din Popeşti, rudă cu decedata, şi un tânăr de 21 de ani) au fost răniţi.

"Incendiul a fost lichidat rapid de pompieri, evitând astfel producerea unei deflagraţii. Femeia de 37 de ani a decedat la spital, iar o tânără e inconştientă şi e în stare critică. Ceilalţi doi ocupanţi ai maşinii (şoferul şi tânărul de 21 de ani - n.r.) au suferit răni mai uşoare", a declarat BIHOREANULUI locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Se pare că cele două femei tocmai fuseseră preluate de la Aeroport, deoarece veneau din Italia.