Membrii clubului Rotary Oradea 1113 au sărbătorit, luni, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini alături de elevii din comuna Aştileu. Evenimentul a fost cu atât mai important cu cât în Aleşd sunt cei mai mulţi bolnavi de hepatita A, boala mâinilor murdare care de un an face ravagii în Bihor.

Întâi, actorul Sebastian Lupu a ţinut o lecţie despre spălatul corect al mâinilor, la Şcoala Gimnazială din Călăţea, parte din proiectul "Mâini curate, copii sănătoşi". Pe lângă că i-a învăţat pe copii că trebuie să-şi spele şi unghiile şi spaţiile dintre degete, Lupu le-a mai oferit câte un săpun Rotary, cu instrucţiunile imprimate pe cutie.

După terminarea atelierului, membrii Rotary Club Oradea 1113 au mers la Şcoala Generală din comuna Aştileu, unde au inaugurat prima toaletă din proiectul "Toalete ca la carte". Lansat în primăvară, proiectul şi-a propus să doteze şcolile şi grădiniţele din Bihor cu toalete, fireşte, acolo unde astfel de facilităţi nu există.

Grupul sanitar de la Şcoala din Aştileu este amenajat conform cu standardele de igienă în vigoare, având un compartiment dedicat şi persoanelor cu dizabilităţi. Lucrările au fost realizate cu sprijinul companiei Holcim şi Primăria comunei.

Citeşte pe această temă şi articolul: Lecţia de sărăcie: Peste 200 din clădirile şcolilor şi grădiniţelor din Bihor nu au apă curentă sau toalete