Mii de turişti iubitori de munte şi distracţie au ieşit, în acest sfârşit de săptămână, în staţiunea bihoreană Vârtop, pentru a lua parte la Serbările Zăpezii. Aceştia au parte de zăpadă din belşug, munte, soare, concursuri de schi şi concerte, după cum anunţă Digi24 Oradea.

Sâmbătă, arată sursa citată, pe lângă concerte şi focuri de artificii, turiştii s-au putut înscrie în două concursuri inedite de schi şi de snowboard. "Pârtia e foarte bună, zăpada e îngheţată, e atmosferă", le-a declarat jurnaliştilor un schior.

Şi începătorii au avut activităţile lor, doritorii putând lua lecţii de schi. Preţul unei şedinţe de 60 de minute este de 90 de lei. "Cam de la 3 ani copilul are un pic de stabilitate, stă pe schiuri, pricepe ce îi spunem noi. Cel mai important e să îi placă celui mic să vină la schi. Un curs de schi ar trebui să fie de luni până duminică, cu două-trei ore în fiecare zi", a declarat, pentru Digi24 Oradea, David Codrin, monitor de schi.

O urcare cu telescaunul costă 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. În ultima lună toate unităţile de cazare din Vârtop au fost ocupate integral.

Ziua de sâmbătă a fost plină la Vârtop, având loc, între altele, un concert Liviu Teodorescu Band. Unul dintre cele mai spectaculoase momente a fost coborârea cu torţe şi focul de artificii de după (Video Ovi D. Pop). 

Pentru ziua de duminică sunt programate diverse momente artistice cu Giulia și George Popovici Band, Ansamblul Crişana şi Sânziana Toader Ardelean.

Potrivit Digi24 Oradea, Serbările Zăpezii au atras, în acest sfârşit de săptămână, peste 4.000 de turişti în staţiune.